Veel vrijwilligers in actie tijdens NLdoet 2022*.

Voor de 18e keer alweer werd NLdoet gehouden: de grootste vrijwilligersactie van Nederland. In totaal werden in Nederland dit jaar zo’n 5.417 acties georganiseerd. Als gevolg van corona is dat minder dan in de jaren voor corona, toen er zo’n 8.000 acties georganiseerd werden.

Op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart kon iedereen op zo’n 5.500 plekken in Nederland op een laagdrempelige manier kennis maken met vrijwilligerswerk. Via de website van NLdoet hebben zich rond de 10.000 deelnemers aangemeld. Maar veel vrijwilligers melden zich rechtstreeks bij de organisatoren van de NLdoet acties en niet via de website.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn het beschermpaar van het organiserende Oranje Fonds. Ook zij staken de handen uit de mouwen tijdens NLdoet: ze gingen aan de slag op Zorgboerderij Op Aarde in Brielle met het snoeien van de bomen, het schoonmaken van tuinmeubelen en het uitmesten van dierenverblijven.

> Ben je vrijwilligers coördinator en zoek je een betaalbare én praktisch ingestoken cursus?
Dan is onze basiscursus Vrijwillligerscoördinatie of de verdiepcursus Leidinggeven aan Vrijwilligers iets voor jou.

*Bron: rtlboulevard.nl

Met dit artikel wil Kenniscentrum Vrijwilligers | VrijwilligersAanZet praktische tips geven voor het organiseren van vrijwilligersinzet. Wil je onze gratis nieuwsbrief ontvangen? >> Schrijf je hier in.