Oproep: 2 uur vrijwilligerswerk per week | Kenniscentrum Vrijwilligers

‘Frisse start na corona’-subsidie in trek.

Steeds meer gemeenten hebben een extra subsidieregeling geïntroduceerd voor vrijwilligerswerk. Als gevolg van de coronacrisis hebben veel organisaties met vrijwilligers het zwaar. De gemeenten willen via een extra subsidieregeling helpen.

Zo motiveert de gemeente Assen de Subsidieregeling ‘Frisse start vrijwilligers: “Vrijwilligersorganisaties zoals jeugdclubs, sportverenigingen en cultuurorganisaties zijn belangrijk voor de sociale basis in Assen. Covid-19 heeft het afgelopen jaar een grote invloed gehad op uw organisatie en de activiteiten. Het is van belang dat u – nu en straks na Corona – deze belangrijke bijdrage aan onze samenleving kunt blijven leveren.” (bron).

Een andere reden om extra subsidie te verstrekken is dat veel activiteiten niet door konden gaan, activiteiten die door veel mensen werden gemist. De gemeente Den Haag roept organisaties op: ‘Bent u een organisatie met vrijwilligers, zoals een bewonersorganisatie, een scoutingvereniging, een maatjesproject of een buurt- of wijkvereniging? Vraag dan subsidie aan. De gemeente moedigt Haagse vrijwilligersorganisaties aan om activiteiten te (blijven) organiseren voor inwoners van Den Haag. Door corona hebben zij die activiteiten heel erg gemist (bron).

Wil je weten of er voor jouw organisatie mogelijkheden zijn voor extra subsidie? Het is raadzaam om de gemeente website te raadplegen waar je organisatie actief is. Doe dat meteen, want veel subsidieregelingen hebben een uiterste indieningsdatum en waarschijnlijk zullen veel organisaties aanvragen indienen.

>Ben je vrijwilligers coördinator en zoek je een betaalbare én praktisch ingestoken cursus?
Dan is de online cursus ‘Vrijwilligerscoördinatie’ Iets voor jou> Hier meer info.