vrijwilligers bedanken

Vrijwilligers bedanken doe je zo!

Vrijwilligers bedanken kan op verschillende manieren. Dat begint bij het uitspreken van waardering voor de inzet van de vrijwilliger: ‘Hartelijk bedankt voor je inzet!’ Vaak wordt er ook een écht bedankje aan gekoppeld.

– Vrijwilligers bedanken kan op veel manieren –

Dat kan een bedankmiddag of -avond zijn. Een kerstpakket komt ook vaak voor. Er zijn organisaties die hun vrijwilliger bedanken via het vergoeden van de reiskosten. En soms krijgen vrijwilligers een vergoeding. Het komt ook voor dat een vrijwilliger scholing krijgt, bijvoorbeeld een training om te kunnen coachen bij een roeivereniging. Dat is natuurlijk primair bedoeld om vaardigheden te ontwikkelen. Maar het wordt ook gezien als bedankje: de training draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling.

– Vrijwilligers bedanken op bijzondere wijze –

Er zijn organisaties die hun vrijwilligers op een andere manier bedanken. Sevegram is een zorgorganisatie met verschillende zorglocaties en een revalidatiecentrum in Zuid-Limburg. Zij hebben tijdens de Dag van de Vrijwilliger eind 2018 hun vrijwilligers via het onderstaande filmpje bedankt. Heeft jouw organisatie een originele manier om de vrijwilligers te bedanken? > Laat het ons weten!

Ben je vrijwilligers coördinator en zoek je een betaalbare én praktisch ingestoken cursus?
Dan is de Cursus ‘Vrijwilligers Coördinatie In 2 Dagen’ Iets voor jou> Hier meer info.

Met dit artikel wil Kenniscentrum Vrijwilligers | VrijwilligersAanZet praktische tips geven voor het organiseren van vrijwilligersinzet. Wil je onze gratis maandelijkse nieuwsbrief ontvangen? >> Schrijf je hier in.