Foto Solidair, Karina Brys

Vrijwilligers bedanken doe je zo!

Vrijwilligers bedanken kan op verschillende manieren. Dat begint bij het uitspreken van waardering voor de inzet van de vrijwilliger: ‘Hartelijk bedankt voor je inzet!’ Vaak wordt er ook een écht bedankje aan gekoppeld.

– Vrijwilligers bedanken kan op veel manieren –

Dat kan een bedankmiddag of -avond zijn. Een kerstpakket komt ook veel voor. Er zijn organisaties die hun vrijwilligers bedanken via het vergoeden van de reiskosten. En soms krijgen vrijwilligers een vrijwilligersvergoeding. Het komt ook voor dat een vrijwilliger scholing krijgt, bijvoorbeeld een training om te kunnen coachen. Dat is natuurlijk vooral bedoeld om vaardigheden te ontwikkelen zodat de vrijwilliger inzetbaar is als coach. Maar het wordt ook gezien als bedankje: de training draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling.

– Vrijwilligers bijzonder bedanken: 2 voorbeelden –

Er zijn organisaties die hun vrijwilligers op een andere manier bedanken. Hieronder 2 voorbeelden:

De Zonnebloem heeft een mooi bedankfilmpje voor de vrijwilligers laten maken:

Sevegram is een zorgorganisatie met verschillende zorglocaties en een revalidatiecentrum in Zuid-Limburg. Zij hebben tijdens de Dag van de Vrijwilliger eind 2018 hun vrijwilligers via het onderstaande filmpje bedankt. Heeft jouw organisatie een originele manier om de vrijwilligers te bedanken? > Laat het ons weten!

Ben je vrijwilligers coördinator en zoek je een betaalbare én praktisch ingestoken cursus?
Dan is de Online cursus Vrijwilligerscoördinatie iets voor jou> Hier meer info.

Foto credits: Foto Solidair, Karina Brys, via Flickr.

Met dit artikel wil Kenniscentrum Vrijwilligers | VrijwilligersAanZet praktische tips geven voor het organiseren van vrijwilligersinzet. Wil je onze gratis maandelijkse nieuwsbrief ontvangen? >> Schrijf je hier in.